Rock ve Metal Müzik Hakkında Herşey..
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rock ve Metal Müzik Hakkında Herşey..

Rock ve Metal Hakkında Herşey..
 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Diabolical

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
RasMus
Üye
Üye
RasMus


Kayıt tarihi : 15/11/08
Mesaj Sayısı : 5
Uyarı :
Diabolical Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Diabolical Right_bar_bleue


Diabolical Empty
MesajKonu: Diabolical   Diabolical Icon_minitimePtsi Şub. 02, 2009 12:24 am

Misanthropic Orchestra olarak bilinen DIABOLICAL grubun geriye kalan tek orijinal elemanı olan Sverker Widgren tarafından 1996’nın sonlarına doğru kuruldu.

İlk kayıtlarını Sundsvall, Stüdyo Mysak’ta 1997’nin sonlarına doğru tamamlayan grup yaptıkları tek parçalık demo ile 1998/99 arasında yayınlanan birkaç toplama albümde kendine yer buldu. Bu kayıtlarda Keuron davullar, Phamarus bass ve Jens ‘Agilma’ Blomdahl(1978-2007,ölüm) vokallerde yer aldı.

Nisan 1998’de Misanthropic Orchestra’nın çalışmalarından memnun olmayan Widgren aynı sebeple Keuronu görevinden aldı ve yerine Söderberg’i getirdi. Artık bu noktadan sonra grup Diabolical ismini aldı. 1998 yılının sonuna kadar grup Diabolical adı altında provalar yaptı ve aynı yılın Ağustos ayında yaptıkları başarısız bir albüm denemesi sonucunda grubun devamlı bir bass gitarist olmadan devam etmesine karar verdiler.

Bir sonraki kayıt denemeleri Ekim 1998 yılında gerçekleşti ve sonuç olarak Northern Triumphators isimli demoyu kaydettiler. Üç parçalık demo gitarlarda Widgren, vokalde Blomdahl ve davullarda Söderberg’in katkıları ile Green Castle Stüdyolarında kaydedildi. Birkaç hafta sonra grup 1998 yılında yayınlanması gereken ancak 2001 yılına ertelenen toplama albüm Metal Milita vol3. İçin çalışmalara başladı. Ancak büyük bir acele ile kaydedilen parça albümde kendine yer bulamadı.

Stüdyo çalışmaları dışında1998 yılında grupta fazla bir şey yoktu. 1999 yılında gruba H.Carlsson katılana kadar bir çok eleman değişikliği oldu. Carlsson’un katılımının ardından aralarında Stüdyo-4’te kaydedilen “ The Dreaming Dead” isimli parçanında bulunduğu bir çok şarkı yazdılar. Bu kayıtlar Blomdal’ın ardından M.Ödling’in vokallerdeki ilk çalışmasıydı.

2000 yılını Ocak ayında Diabolical tekrar Stüdyo-4’e girdi ve ilk albümleri için çalışmalara başladı. Kayıt aşamasında daha önce yazdıkarı The Dreaming Dead parçasının yanı sıra 3 yeni şarkı daha yazdılar ve ilk mini-cd’leri olan Deserts of Desolation tamamlanmış oldu. Çalışma Mayıs 2000’de Batı Avrupa’da Cadla Communications, Doğu Avrupa’da Guano Records ve Amerika’da Civilian Death Network aracılığı ile dağıtıldı. Alınan tepkiler genellik olumlu yöndeydi ve dünya çapında 30.000 kopya dağıtıldı.

Temmuz 2000’de ise Desets of Desolation albümünün yayınlanmasının ardından grup İtalyan plak şirketi Scarlet Records ile anlaştı. Grubun ilk albümü olan Synergy Ağustos 2000’de Vasteras’ta Stüdyo Underground’da kaydedildi. Prodüktörlüğü P.O Saether(Carnal Forge, Ebony Tears…) yaptı ve kayıtlar Nisan 2001’de yayınlandı albüme verilen tepki beklentilerin üstündeydi. Bu başarının ardından grup Avrupa’nın birçok yerinden konser teklifleri aldı ama grup yollara düşmek istemediği için teklifleri geri çevirdi. Ancak bu tavırları değişmek üzereydi.

Mayıs 2001’de Diabolical Örebro, İsveç’teki bir konsere katılması için teklif aldı. Bu sıralarda J.Berndt(Mörk Gryning) gruba bass gitarist olarak katılması için teklif aldı ve onun katılımı ile birlikte Haziran 2001’de grup tarafından canlı performanslarını test etmek için bir deney olarak görülen konserlerinde çaldılar. Sonuçtan oldukça memnun kalan Diabolical elemanları bu konserin ardından daha fazla konsere çıkmaya karar verdiler.

Ağustos ve Eylül 2001’de grup tekrar Stüdyo Underground’a döndü ve P.O. Saether prodüktörlüğünde Synergy’den sonraki albümü için çalışmaya başladı. A Thousand Deaths ismini alan bu albüm bir önceki çalışmadan çok daha vahşi, saldırgan ve hızlıydı ve daha fazla müziğe odaklanmıştı.

Kasım 2001’de grup ilk İskandinavya turuna çıktı İsveç ve Danimarka’da Portal, Hatesphere, Grave, Mörk Gryning, Withered Beauty ile birlikte yedi konser verdi. Diabolical seyircilerden aldığı tepkiler üzerine Centinex ile birlikte Mart 2002’de 4 konserlik yeni bir İsveç turu düzenlendi. Aynı ay içinde J.Berndt Diabolical ile çıkmaya başladığı konserlerin kendi grubu olan Mörk Gryning’in önüne geçmeye başlaması nedeni ile gruptan ayrıldı. Grup kısa süre içinde R.Bergsten’i(Hectorite) gruba bassist olarak aldı.

A Thousand Deaths albümü Scarlet Records aracılığı ile Mart 2002’de yayınlandı ve Death Metal camiası tarafından oldukça olumlu karşılandı.

Alınan olumlu tepkiler üzerine A Thousand Deaths albümü grubun Amon Amarth, Vomitory, Callenish Circle ve Sins of Omission ile birlikte 4 haftalık(Nisan-Mayıs 2002’de 23 konser!) bir Avrupa turunun önünü açtı. Bu grubun ilk büyük turnesiydi ve bunun sayesinde kendi dinleyici kitlelerinin temellerini atmış oldular.

Turun ardından grubun yeni değişiklikler yapması gerekti ve Rickard Persson(bass) ve Henric Ohlsson(davullar) gruba davet edildi Temmuz 2002’de verilen birkaç konserin ardından yeni kadro oturmuş oldu. Ancak grup yeni kadrosunu uzun süre koruyamadı Ağustos’ta grupla anlaşmış olan Henric iki grubu birden idare ediyordu ve bu onun için bile fazlaydı oda eski grubuna odaklanmaya karar verdi ve Diabolical yeni bir baterist aramaya koyuldu.

Sonbaharda muhtemel bateristler ile provalara başlayan Diabolical grubun geliştirdiği tarza uygun bir baterist bulmakta zorlanacağını fark etti. Şubat 2003’te 6 aydan fazla süren aramalar grubun Carl Stjarnlöv’ü keşfetmesiyle sona erdi.

Nisan/Mayıs 2003’te grup Almanya, İsveç, Danimarka, Hollanda ve Belçika’da Defleshed ve Taetre ile birlikte 10 konser verdi. Bu Diabolical’ın yaptığı en başarılı turdu.

The Battle Royal Turunu birkaç konser izlerdi İsveç(2000 Decibel ve Smack Rockfestival), Avusturya(Kaltenbach Open Air) ve Çek Cumhuriyeti(Obscene Extreme) başarılı geçen bu konserlerden bir kaçıydı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
asi_meleqqq
VIP Üye
VIP Üye
asi_meleqqq


Kayıt tarihi : 18/10/08
Mesaj Sayısı : 1107
Lakap : asi_méLéq!..
Uyarı :
Diabolical Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Diabolical Right_bar_bleue


Diabolical Empty
MesajKonu: Geri: Diabolical   Diabolical Icon_minitimePerş. Şub. 19, 2009 6:39 pm

tşkkrLer..!!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.thebeatgenerotion.tr.gg
 
Diabolical
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Rock ve Metal Müzik Hakkında Herşey.. :: Yabancı Gruplar-
Buraya geçin:  
Yeni bir forum kurmak | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar